r
Nosalty Logó

Parmezános mákos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános mákos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3821 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 319 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4954.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2027 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3821 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 481 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felkockázzuk, a tojássárgáját, paprikát és mákszemeket rászórjuk.
  2. A parmezán sajtot ráreszeljük. Érdemes a kis lyukú sajtreszelőt használni, de nem muszáj.
  3. A lisztet rászórjuk, és az egészet csomómentesre összegyúrjuk.
  4. Egy fél méter hosszú folpack fóliára helyezzük.
  5. Téliszalámi vastagságú hengerré formáljuk.
  6. A fóliát köré csavarjuk, a fólia lelógó üres részét felpödörjük.
  7. A fólia két végét a -két kezünkben erősen fogva- a munkaasztalon elgurítjuk.
  8. Egy tálon a hűtőbe tesszük minimum fél órára.
  9. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  10. A tésztahengert kifejtjük a fóliából. Fél centi vastag szeletekre vágjuk, és sütőtepsire helyezzük, 1,5 cm-re egymástól.
  11. 20 perc alatt készre sütjük.
  12. Hagyjuk kicsit hűlni, míg annyira lehűl, hogy tapintható. Kicsit megtekerve leemeljük a sütőlapról. Teljesen kihűtjük.
  13. 25 db lesz belőle. Dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1301
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Ünnepekre, partikra kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki a kemény sajtokat szereti, kedvence lesz ez a keksz is. A parmezán sajt ízét jól kiemeli. Az egyik szomszédom kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek