r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Pármai padlizsán 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11227.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    4085 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2805 mg
  • Nátrium
    3769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    27450 micro
  • Lut-zea
    5136 micro
Összesen 2556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, mossuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, konyhai papírtörlő közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb.1 órát állni hagyjuk.
  2. Hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk apróra.
  3. 2 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre dinszteljük, felöntjük a paradicsomkonzervvel, felfőzzük, és további 15-20 percig főzzük. A bazsalikom felét a mártáshoz keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A padlizsán szeleteket szárazra töröljük. Majd a megmaradt olajban adagonként aranysárgára sütjük. Konyhai törlőre szedjük.
  5. A parmezánt lereszeljük. A mozzarellát és a tojásokat vékony szeletekre vágjuk.
  6. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük paradicsomszósszal. Ráteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk parmezánnal, tojás és mozzarella szeleteket rakosgatunk rá, majd következik a paradicsomszósz, majd a végén megszórjuk bazsalikommal. A rétegezést folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók, szósszal és parmezánnal fejezzük be.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14184
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parmiggiana di melanzane tipikus nápolyi étel: padlizsánszeletek összesütve mozzarella sajtban, parmezánban és paradicsomszószban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek