r
Nosalty Logó

Parasztkuglóf

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jasper
Parasztkuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 3244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2196 micro
Összesen 3244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 219 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Elkészítés

Alapanyagok elősütése, főzése

  1. A szalonnát kockára vágjuk, üvegesig pirítjuk, majd mehet bele a csíkokra vágott sonka, mikor az is megpirult, a karikára vágott kolbászok mindkét felét is enyhén lepirítjuk.
  2. A serpenyőben maradt zsírra mehet a karikára vágott hagyma, majd a csíkokra vágott kápia paprika, mikor ez is lepirult, mindenkit hűlni teszünk.
  3. A zöldbabot üvegből lecsorgatjuk, vagy friss zöldbabból készítjük, főzés, hűtés után szintén lecsorgatjuk.
  4. A tésztát megfőzzük, sós vízben, szűrés után hűtjük, lecsorgatjuk.

Bekeverés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a liszttel, tejföllel, pici sóval, két ek. olajjal (nekem mogyoróolaj volt itthon, de ugyanolyan jó a napraforgó, repce, olíva, stb.) sütőporral habosig keverjük.
  2. Mehetnek bele a lehűtött, lecsorgatott előkészített alkotóelemek.
  3. A tojásfehérjét, kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan átkeverjük a masszával.

Sütés

  1. A szilikon sütőformát 2 ek. olajjal kikenjük, beleszórjuk, és körben egyenletesen eloszlatjuk a szezámmagot.
  2. A bekevert masszát az előkészített formába töltjük, simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 175 fokon 40 percig, ill. tűpróbáig sütjük légkeveréssel, hogy szép aranybarna legyen.
  4. Formából hűlés után kifordítjuk a forma méreteihez alkalmazkodó deszkára. Szeleteljük, megesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8178
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 06.

Ajánló

Szaftos húsok köreteként vagy önmagában egytálételként is megállja a helyét ez a remek magyaros felfújt. Én Hosszúhegyi száraz rosét kívántam meg hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parasztkuglóf
Jasper 1 recept

Sós felfújtra vágytam, és valami jó magyaros ízesítéssel gondoltam, hát ez lett belőle.

Hozzávalók

Alapanyagok elősütése, főzése

Bekeverés

Sütés

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek