r
Nosalty Logó

Paradicsomos-uborkás csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos-uborkás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1229 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 615 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    588 micro
  • β-karotin
    2599 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    879 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét felkockázzuk, szárnyas fűszersóval megszórjuk és összekeverjük. Kevés olajon pirítjuk, majd még egy kevés fűszersót adunk hozzá (amíg egy kis színe nem lesz), és közepes lángon fehéredésig pirítjuk.
  2. A már piruló fűszeres csirkemellhez hozzáadjuk a felkockázott, kikapart belsejű paradicsomot és a felkockázott uborkát.
  3. A serpenyőt lefedjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Ahogy levet ereszt a paradicsom és az uborka kissé pörköltes, lecsó szerű állaga lesz. Fedő alatt addig pároljuk így, amíg a csirke omlós, puha nem lesz. Aki sűrűn szereti, vegye le a fedőt, és lassú tűzön hagyja kicsit elfőni a levét.
  4. Spagetti tésztával és barna rizzsel is isteni kombináció! :) Jó étvágyat hozzá! :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2904
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkesalátának indult, csak a bevásárlásból hazaérve vettem észre, hogy kimaradt a salátaöntet. Itthon szokás szerint nem volt semmi, amivel helyettesíthettem volna... :) Gondoltam, ne vesszen kárba az alapanyag, úgyhogy feltaláltam magam. Mindig szerettem kísérletezni különböző ízekkel és összetevőkkel, miért is lett volna ez pont most másképp? :) A végeredmény ez a nagyon könnyen elkészíthető, MENNYEI finomság lett! :) Bátran ajánlom mindenkinek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek