r
Nosalty Logó

Paradicsomos szendvics rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Paradicsomos szendvics rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Elkészítés

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

  1. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal vagy vajjal.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük egyik oldalukon a margarinnal vagy vajjal, és azzal az oldalukkal tesszük lefelé, amelyeket megkentük.
  3. Kirakjuk a tál alját kenyérrel úgy, hogy ne maradjon hely, és megöntözzük egy kis borral vagy vízzel (gyerekeknek vízzel).
  4. A felvágottat kis kockákra vágjuk, és beborítjuk vele a kenyereket, erre jönnek a sajtszeletek szintén faltól-falig :).
  5. Ezután jön a vékonyra felkarikázott paradicsom, amit megszórunk pizzás fűszerkeverékkel.
  6. Ismét kenyér megkenve, leöntözve, felvágott, sajt, paradicsom, fűszer.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt megolvad, és a paradicsom megöregszik :). (Ráncosan összehúzódik a tetején.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4772
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Maradék felhasználására kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alap Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, amit kicsit egyszerűsítettem. Évek óta gyártom anélkül, hogy meguntuk volna :D.

Hozzávalók

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!