r
Nosalty Logó

Paradicsomos-rizses darált hússal rakott kelbimbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-rizses darált hússal rakott kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    1819 micro
Összesen 505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6936.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    499 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    602 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    7277 micro
Összesen 2019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    897 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbót félbevágjuk, és előre főzzük kb. 15-20 percig. Addig elő is készíthetjük a belevalót. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált husit, és amíg színét veszti pároljuk. Ezután hozzáadunk 1 kiskanál fűszerpaprikát, apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, és egy fél pohár paradicsomlevet. Ha igényli még a folyadékot, pótoljuk vízzel. Ezután jöhet bele a maradék fűszer és cukor. (Ízlés szerint mehet még bele kis fahéj vagy chili.)
  2. Fedő alatt pároljuk, közben az előfőzött kelbimbót leszűrjük, és egy gondosan kivajazott vagy baconnel kibélelt, magasabb falú tepsibe sorakoztatunk egy réteget, erre jön majd a rizses ragunk.
  3. Ha a húsunk még nem egészen jó, és főzést igényel még, egy kis paradicsomlével hígíthatjuk, hiszen a rizsnek is szüksége lesz folyadékra. Folyamatosan kóstoljuk, elég fűszeres és ízletes-e.
  4. Ha kellőképpen megfőtt a ragunk, hozzátesszük a fél bögre rizst, és pótoljuk a folyadékot, kb. 15 percig összefőzzük, és amikor már sűrűbb, de még folyadékos masszát nem kapunk, rákanalazzuk a tepsiben sorakozó kelbimbók tetejére, amire a maradék kelbimbót is felsorakoztatjuk (lásd: a feltöltött fotón).
  5. Ezután már csak fűszeres tejföllel leöntjük (a tejföl, ha nagyon sűrű, én rendszerint tejjel vagy kefirrel hígítom), darált sajttal megszórjuk, majd úgy 20 percig, míg szép aranybarna nem lesz a sajt a tetején, addig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5650
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Ajánló

Ajánlanám azoknak, akik egy tartós és laktató ebédet szeretnének rövid időn belül. Természetesen variálható a kelbimbó, cserélhető karfiolra, brokkolira,, vagy ezek keverékére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok mindent, ami rakott és zöldséges-húsos, de ennél is jobban imádom a fokhagymás tejfölön megpirult sajtot az ilyen ételek tetején, csupán ennyi az apropó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek