r
Nosalty Logó

Paradicsomos rizs A' la Anyóca

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos rizs A' la Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    2916 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    57768 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 1203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8118.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    4101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    4461 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2114 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1849 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    11662 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    231071 micro
  • Lut-zea
    12524 micro
Összesen 4814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4157 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékba beletesszük az olajat.
  2. Rátesszük a nagyon finomra vágott vöröshagymát,a finomra vágott fokhagymát, és a sót.
  3. Fedő alatt kis lángon addig pároljuk, amíg besűrűsödik.
  4. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, pároljuk egy kicsit, majd rá a pirospaprika, elkeverjük.
  5. Jöhet a TV zöldpaprika, paradicsom 1-1 db, a mosott rizs,a mirelit zöldborsó, a 2,5 liter paradicsomlé, a víz, az ételízesítő és a frissen őrölt bors, 2 tk cukor.
  6. Jól elkeverjük, fedő alatt, előmelegített sütőben, 40-50 percig sütjük közepesen lévő rácson, kb. 150-160 fokon.
  7. Figyeljük, ha érezzük, vegyük ki és keverjük meg, le ne ragadjon, és kóstoljunk!még most ízesíthetünk.
  8. Ha kész,kivesszük az egész paradicsom és paprika maradványát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17603
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Savanyúságnak az uborka. A paradicsom miatt, hogy ne legyen olyan nagyon jellegzetes íze, illetve a savasságából is vegyen el, azért a cukor bele. Természetesen, aki gondolja, hússal is készítheti, kockázza fel, én a csirkét, sertést ajánlom, esetleg pulykát. Nem túl sokat. Nem az a fő, hanem a rizs. A sok paradicsomlében fognak tulajdonképpen a rizs, és a benne lévők megfőni, megdagadni, kiperegni. Ha még kevés lenne, egy kevéske kis víz, ezt látjuk, hogy annyi amit írtam, vagy kevesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos rizs A' la Anyóca
Éva-Anyóca 350 recept

Egyszer nem volt húsom, és annyira jó ötletnek találtam ezt a receptet, ami a fejemből kipattant, de valahogy a húst pótolni kell, ezért jött a bacon, az a családi favoritok egyike. Most úgy gondoltam, végre jó sok házi paradicsom van, feldolgozva a kertem csodái, rengeteg lett, kipróbálom. Nem kell mindig tömény hús, és finom volt,  jól is laktunk. Sikerült a megálmodott, elképzelt étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!