r
Nosalty Logó

Paradicsomos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Paradicsomos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8051 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11263.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    8087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32204 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 3972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 3 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és még egy pohár langyos vizet.
  3. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  4. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  5. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleöntjük a pizzatésztát. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  6. A ketchupot, a pirosaranyat, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot, a sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.
  7. Rákenjük a tésztánk tetejére.Vagy ezt készítjük el:Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából
  8. A karikára vágott paradicsommal teljesen beterítjük a tésztát. Füstölt szalonna darabkákat is rápakoljuk. Megsajtozzuk.
  9. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  10. Ha megsült, tálalhatjuk.Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14610
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyáltalán nem lesz száraz a pizzánk, mivel a paradicsomtól kellő szaftosságot kap. A sok szöveg ne rémisszen el senkit, mert könnyű elkészíteni, ráadásul olcsó és finom!:-)))

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?