r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fetás kosárkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
blanchetyler
Paradicsomos-fetás kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1349 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 338 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    2706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 1349 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1093 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 180 fok, gázsütő: 3-4. fokozat), és készítsünk elő egy 12 mélyedéses muffinsütő formát.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk minél vékonyabbra, és vágjuk 12 db nagyobb méretű négyzetbe. A lapokkal béleljük ki a muffinforma mélyedéseit.
  3. A paradicsomokat vágjuk 6 részbe, így könnyedén kinyomkodhatjuk belőlea magos részt. Az így keletkezett húst vágjuk kockákra.
  4. Morzsoljuk a fetát a tésztakosárkákba, hogy egyenletesen belepje az aljukat. Adagoljuk a paradicsomkockákat a fetára, szükség szerint sózzuk (vigyázzunk, a feta általában meglehetősen sós), borsozzuk, majd szórjunk rá friss, vagy szárított kakukkfűleveleket.
  5. Addig süssük, amíg a kosárkák széle megbarnul, ekkor ellenőrizzük, hogy a tészta alja is átsült-e, ha igen, ehetjük is. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2264
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Negyedelt koktélparadicsommal készítve, fenyőmaggal és egy halom rukkolával díszítve elegáns előétel válhat belőle, és persze borkorcsolyának is kiváló. Természetesen készülhet egy egész csomag leveles tésztából is, viszont nekem akkor mindig vastag lett a tészta, ezáltal lassan sült. A fél csomaggal ugyanez, csak fordítva, tehát túl vékony, nehezen nyújtható lapok lettek belőle. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
blanchetyler 12 recept

Ez az a süti, amit bárhova viszek, mindig széttépnek a receptért. Amikor meghallják, hogy igazából semmiség az egész, a kezdeti sokkot másnap sütés követi, és persze biztos siker. A titok az ízek harmóniájában rejlik: a krémesre sült, sós feta, a puha, édes sült paradicsom és a fűszerek kombinációja már akkor bódító, amikor először ránézünk a sütőben. Mivel teljesen odavagyok az egyik üzletlánc "Krémfehérsajt" néven forgalmazott termékéért, mindig van belőle itthon pár csomag, és mivel a puha, másra már nem használható paradicsom is tökéletes erre a célra, gyakran kerül az asztalra ez az egyszerű, de nagyszerű étel. Általában rituálészerűen megeszem a felét frissen, majd másnap reggel, amikor már igazán összeértek az ízek, egyhuzamban megeszem a másik felét is. Nem egy kalóriaszegény csemege, de minden morzsája megéri. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek