r
Nosalty Logó

Paplanos sonkás-gombás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paplanos sonkás-gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 2009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő az alapanyagokat, a leveles tésztát olvasszuk ki idejében. A húst tisztítsuk meg, a csirkemellet vágjuk négy vastagabb szeletre.
  2. A csirkemellet leszárítjuk, serpenyőben pici olajon átsütjük, majd lefedve pároljuk. Kiszedjük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A deszkát belisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk 15x25 cm-es lappá.
  5. A tésztalapot 4 egyenlő darabra vágjuk, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  6. A lehűlt tésztát 2 cm-es közökben behasítjuk, rátesszük a csirkemellet.
  7. A ragut a mellekre halmozzuk, majd sonkába tekerjük, és a behasított kis füleket szépen egyenként felhajtjuk. Fogvájóval a húshoz tűzhetjük, de nem szükséges.
  8. A tésztát késsel kissé megszúrkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
  9. 20 percre ismét a hűtőbe rakjuk a göngyölt husikat. Addig elkészítjük a köretet.
  10. A sütőt 220 fokra melegítjük, és a tészták tetejét tojással megkenjük.
  11. Szilikonos sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így nem ragad majd le az étel.
  12. 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11617
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Párolt zöldség vagy savanyúság nagyon illik hozzá. Én hercergnő burgonyával készítettem, de érdemesebb könnyebb körettel próbálkozni, hiszen a tészta és a hús önmagában igen laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem el ezt a fogást. Nagyon mutatós és nagyon finom! A receptet egy 5 éves Kiskegyed extrában találtam, és variáltam egy picit az összetevőkön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?