r
Nosalty Logó

Papagáj szelet csokimázzal őzgerincben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kittusca
Papagáj szelet csokimázzal őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.4 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 5809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal jó habosra keverjük, kicsinyenként hozzáadjuk a tejfölt, hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Folyamatosan csomómentesre keverjük.
  2. 3 tálba szétválasztjuk a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
  3. Az egyik tésztához hozzáadjuk a kakaós pudingport, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz pedig a vaníliásat.
  4. Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincet, majd megtöltjük a tésztával. Először a puncsot, aztán a kakaósat, végül a vaníliásat.
  5. 30 percre betesszük sülni. A végén pedig tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (ha nem, akkor további 5 percre betesszük, majd ismét tűpróba).
  6. A csokimázhoz csak össze kell keverni a fentiekben megadott alapanyagokat, majd amikor elkészült a tészta, és kifordítottuk az őzgerincből, megkenjük a mázzal. (Ha tábla csokival dolgozunk, akkor vízgőz felett egy tálban olajjal összekeverve olvasszuk meg a csokit.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 18367
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Ajánló

A gyerekek imádni fogják.;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Papagáj szelet csokimázzal őzgerincben
Kittusca 22 recept

Édesanyám készíti el mindig, és én imádom, de úgy döntöttem, hogy most én is elkészítem, és megosztom veletek.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?