r
Nosalty Logó

Papagáj szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Papagáj szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    287.4 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2836.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük.
  2. Belekeverjük a puha vajat, majd a tejfölt.
  3. Lassan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  4. A tojások habját keményre verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
  5. A tésztát háromfelé osztjuk, és megszínezzük őket.
  6. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és kanalanként a színeket váltogatva a tésztát belekanalazzuk.
  7. Tetejét kicsit elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  8. Tetejére tehetünk cukormázat, de az el is maradhat.
  9. Kockákra vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29850
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Ajánló

Megjegyzés: Az ételfesték mennyiségét nehéz meghatározni, mert a piros sokkal erőteljesebb, mint a sárga. Én a szememre szoktam bízni a színét. A képen a süti tetején sárga fondant máz van. Ki-ki fantáziája alapján tegyen a tetejére akár csoki- vagy fehér mázat, de ha nincs kedve, anélkül is mutatós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós, csábító kinézetű sütemény, ami még ráadásul finom is. Gyerekzsúrokra ideális. Nálunk baba szülinapra készült.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?