Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panettone 2. recept

hozzászólások (32)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

Folát A D B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.5 g

zsír

Összesen:
52 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
340 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
110 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
44 mg
Foszfor:
290 mg
Kálium:
425 mg
Nátrium:
131 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
54 µg

szénhidrát

Összesen:
174.6 g
Összes cukor:
70 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
60.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
124 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
462 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
77.9 g

zsír

Összesen:
208 g
Telített zsírsav:
124 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
56 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
1357 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
439 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
169 mg
Foszfor:
1159 mg
Kálium:
1699 mg
Nátrium:
526 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
222 µg

szénhidrát

Összesen:
698.4 g
Összes cukor:
285 g
Élelmi rost :
23 g

víz

Összesen:
241.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
498 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
23 µg
C vitamin:
10 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1848 µg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.8 g

zsír

Összesen:
15.6 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
101 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
35 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
87 mg
Kálium:
127 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
52.3 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
18.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
37 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
139 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evahorina
evahorina Thu, 2015-04-30 14:45

Megkelesztettem 5x és foszlós lett :) Mini kuglóf formában sutottem...

torkika
Torkika / torkika Wed, 2011-12-28 00:21

Kérdésem lenne:
ha én 2 napig akarom csinálni, akkor a kelesztések között gyúrjam át? éjszaka keljen? milyen kürtő?
Köszönöm

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-12-28 09:48

Először is fontos: ez nem lesz teljesen olyan, mint amit Olaszországban eszel - de nagyon finom lesz így is.
A kelesztések között gyúrd át. Éjszalára tedd szobahőmérsékletre és takard le fóliával, de így is lehet, hogy szökni fog. :-)))
A "kürtő" ebben az esetben az általunk épített sütőformát jelenti, mert olyan, mint egy kis kémény. Ebbe teszed a tésztát. Ennek az elkészítését is leírtam. De sütheted rozsdamentes acél magasabb fazékban is, aminek kicsi az átmérője. Akkor is előfordulhat, hogy a tetejére a sütés felénél lazán rá kell tenned egy darab alufóliát, hogy ne süljön nagyon meg a tészta.
Csak ügyesen! :-)

torkika
Torkika / torkika Wed, 2011-12-28 00:15

Hogy én miért csak most vettem ezt észre!? Megsütöttem volna, erre esszük a boltit :(
Na sebaj lehet ezt nem csak karácsonykor is!
Barátnőm nagy kedvence, párjával szokott hozatni Olaszországból,a mikor teheti, na majd meglepem vele!

beyouu
beyouu Sat, 2011-12-10 17:06

Szia, én most találtam rá erre a receptre, ami egyébként tényleg gyönyörű! Nekem 2 kérdésem lenne, karácsonyra szeretném természetesen most megcsinálni, és látom, hogy jó sokáig kell csinálni ami nem is baj, csak utána meddig áll el körülbelül? A másik kérdésem az az lenne, hogy bor nélkül is ugyan olyan jó vagy az kihagyhatatlan belőle? Najóóó... inkább 3 kérdésem lenne, ahogy is végig gondolom a dolgokat... :D Ha kuglóf formában sütöm akkor az árt neki vagy teljesen mindegy? Nekem olyan is van aminek nincs luk a közepén meg olyan is aminek van. Melyik lenne a jobb?

Előre is köszi a válaszokat:
Daniella

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-12-10 17:18

Szia !

A bort kihagyhatod természetesen, eláll egy darabig, de ahhoz be kell csomagolni légmentesen. Bár őszintén, én még sosem próbáltam pár napnál tovább tartani. Kuglóf formában is megsütheted, abból mindenképpen a luk nélkülivel. Keleszteni sem muszáj annyiszor, ahányszor írtam, de kísérletezni mindenképpen érdemes. Ahogy az időből futja. Sok sikert és kellemes ünnepeket!

beyouu
beyouu Mon, 2011-12-12 20:46

Szio! Köszönöm szépen a választ! :) Megpróbálom majd azért minél több ideig keleszteni, hiszen ajándékba megy szóval megéri hogy finom is legyen! :) Neked is kellemes ünnepeket! :)

Fio
Fio Thu, 2010-12-16 15:37

Kedves Eszter!
Ha cserépben sütöm, akkor előtte beáztassam? Valamint kivajazzam + sütőpapírt is tegyek bele, vagy elég csak a vajazás?
Köszönöm: Virág

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-12-16 15:40

Szia Virág!

Áztasd be kb. 10 percre, és csak sütőpapírt tegyél bele.
És ne tedd forró sütőbe, hanem együtt melegítsd fel a sütővel a cserepet, hogy ne pattanjon el.
Szép ünnepeket!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 16:38

Kedves Eszter!
Most kóstolom a langyos, finoman illatozó kalácsot. Remek recept. Azt szeretném kérdezni, hogy amit én eredeti olasz panettone-ként ettem az valahogy foszlósabb volt, lehet, hogy elrontottam valamit, mert az enyém inkább omlós mint foszlós, de az íze teljesen olyan. Amúgy egy kedves fazekas ismerősömmel már gyártattam speckó sütőformát, rögtön kettőt, mert ebből tényleg rögtön kettőt kell sütni.. :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-14 00:01

Szia Judit!
Először is, nagyon örülök, hogy ízlik!
A kérdésedre válaszolva: sajnos, mint ahogyan írtam, ez a gyorsított recept. Nem rontottál el semmit, ennek nem olyan foszlós a tésztája, mint annak a panettonenak, amiről Te beszélsz. Az attól foszlós, hogy kovásszal készül, mint a kenyér. Ha van időd kovászt készíteni, akkor állj neki nyugodtan, és tartsd be az ötszöri kelesztést. Akkor már hasonlítania kell. :-)
Szép ünnepeket Neked és a családodnak!
Eszter

erazs
erazs / erazs Fri, 2010-09-17 11:10

Ez a panettone recept egyszerűen tökéletes, ugyanolyan finom, mint amit milánói barátaink küldenek időnként. Egy valamit viszont elfelejtett az Eszter: ha ajándékba készítünk valakinek, akkor rögtön süssünk egy másodikat saját részre is, ugyanis családtagjainknak maradandó pszichés károkat okoz, ha a mennyei illatokat nem tudják összekapcsolni a fenséges ízekkel... :)))

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-17 22:20

Eszterkém, ezt most vettem észre! jeszjeszjezsjesz!!!!! Nagyon bírom az ilyen autentik recepteket. Nyáron megyünk Olaszo-ba, veszek gy panettone sütőt és karácsonykor megsütöm. Tudod, én olyan elmebeteg vagyok, hogy a karácsonyi menüre az ihlet általában nyáron jön (ált-ban a nyaralás motiválja) alighanem az idén olasz menü lesz :))))

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2009-12-17 12:26

Hüha....én ezt nem javasolnám. Ugyan azt mondják, hogy azok a fülek höállóak, de az arra a höre vonatkozik, ami alulról felfelé szökik fözés közben. Nem hiszem, hogy el bírnak viselni masszív 200 fokot...Passz. Gondolkodom. Kuglófsütöd van? aminek nincs luk a közepén? Az is jó lenne.

Zit
Zit / Zit Thu, 2009-12-17 12:20

Rögtön arra gondoltam a leírásod alapján, hogy lábasban fogom sütni, csak tudod, az én lábasaimnak műanyag a fülük. Az nem olvad meg a sütőben? Nem bocsájt ki káros anyagokat? Bár de, utóbbit tutira teszi... Hajaj... Vajon segít, ha betekerem a fülét alufóliával? Ilyet csinált már közületek valaki?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2009-12-17 12:29

Virágcserép. Szerezz egy nagyobb, kb másfél liter ürtartalmü cserép cserepet. Eredteileg úgyis cserépben sütötték. :-) Egészen autentikus lesz. :-)))
Ha luk van az alján, egyszerüen tegyél rá sütöpapírt vagy alufóliát, vajazd ki jól és kész! :-)
Èn csak azért nem abban próbáltam, mert nekem nem volt.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2009-12-16 19:42

Eszti! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Szuperül néz ki ez a panettone! De egyúttal folytatom a dícséretet, nagyon kedvemre valóak a receptjeid, gusztusosak, izgalmasak a fűszerek használatától és van bennük fantázia is! Csak így tovább! Nem bánjuk meg!:-D A legjobbakat: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-16 22:14

Nahát, ennyi kedves dícséretet kapni egy panettone miatt... :-D
Nagyon örülök és nagyon, de nagyon köszönöm! :-)
Idekinn, Frankfurtban eléggé egyedül érzem magam. Jó ide feljönni, böngészni a sok jó recept között, otthoni ízeket kutatni, és olyan jól esik, amikor az emberek észreveszik, ha csinálok valamit.
Szeretek itt lenni. :-)
Ès ezt köszönöm Nektek.
Boldog Ünnepeket!

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 15:37

Na jó. Láttam már itt panettone receptet, nagyon szimpi is volt, de EZ...!!! Esztikém, Neked ebből kéne élned, komolyan! Kérek, most rögtön szeretnék enni belőle! :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-16 11:46

Hihi...én sem szeretem. :-))) Ebbe meg nem is való. Ha megcsinálod, sok sikert. :-) Ha a mazsolával is gondjaid vannak, tegyél bele szárított vörösáfonyát.

rizsa
rizsa Wed, 2009-12-16 11:26

Lesz még illatos netes receptkönyv:)
Különben nagyon megörültem ennek a kalácsnak! Végre egy karácsonyi süti, amiben nincs fahéj!

Kata

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-16 11:11

Köszi Kata! :-))) Hát ha még éreznéd az illatát! Végre kitalálhatnák már a virtuális szag és íztovábbító lakossági alkalmazását. :-D
Szép Ünnepeket!

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-16 10:58

köszönöm, Nektek is kellemes készülődést és békés, nyugodt ünnepeket kívánok!

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-16 10:19

Eszter, ez nagyon szép lett!
én is éppen tegnap sütöttem:-) annyi különbséggel, hogy aszalt szilva is került bele, a tetejét pedig nem locsoltam meg olvasztott vajjal
de ez nagyon jó ötlet! a karácsonyi adagot így fogom készíteni!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-16 10:46

Ès nagyon boldog, békés Ünnepeket kívánok Nektek - ha már nem beszélnénk. :-D

1255
finomliszt 500 g
tej 1 dl
marsala 1 dl
élesztő 30 g
tojássárgája 4 db
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
mazsola 100 g
kandírozott narancshéj 50 g
kandírozott citromhéj 50 g
vaj 50 g
vaníliás cukor 1 csomag