r
Nosalty Logó

Palócleves ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Palócleves ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    752 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1374 micro
  • β-karotin
    3913 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3007.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    5498 micro
  • β-karotin
    15652 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    4474 micro
Összesen 1818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott, kissé megsózott hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, rádobjuk az apró kockára vágott hámozott paradicsomot, és a szintén kockára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, végül fűszerezzük: só, bors, pirosarany, ételízesítő.
  4. Az egészet átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  5. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, a karikára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt ízlés szerint, és ha szükséges utánízesítjük, készre főzzük.
  6. Közben a tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd a levesből egy merőkanálnyit hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk, elkeverjük és a leveshez adjuk, kiforraljuk, végül ízlés szerint pár csepp citrommal beállítjuk az ízét.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 48052
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palócleves ahogy Katharosz készíti
Katharosz 498 recept

Finom, egytálételnek is beillő leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek