r
Nosalty Logó

Palóc gulyás Éva házias konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Palóc gulyás Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1292 micro
  • β-karotin
    4242 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3752.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    654 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    7750 micro
  • β-karotin
    25453 micro
  • β-crypt
    1850 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    3145 micro
Összesen 2834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk egy pörköltszerű alapot. A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk.
  2. Amikor kezd a hagymának színe lenni, az apróra vágott fokhagymát beleszórjuk, és a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk, pár másodpercig keverjük
  3. Hozzáadjuk a kockára fölvágott húst. Tovább kevergetjük a hagymás alapon, kicsit összesütjük pár percig.
  4. Ízlésünknek megfelelően megszórjuk a fűszerekkel,fűszerpaprikával, majd jól összekeverjük.
  5. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, és megsózzuk. Miután fölforrt, kisebb hőfokra vesszük, és egy fedővel letakarjuk. Lassú tűzön főzzük.
  6. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges nagyságra fölvágjuk.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vízzel még fölengedjük.
  8. A legvégén, amikor már minden puha, akkor tejfölből liszt hozzáadásával készítünk egy habarást, és a leveshez öntjük, közben jól összekeverjük a levest. Még egyszer fölforraljuk, és kész.
  9. Jó étvágyat! Csak egy egyszerű másodikat szoktam kínálni hozzá, pl. bécsi palacsinta vagy valamilyen kelt tészta, pogácsa, stb.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7791
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palóc gulyás Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Palóclevest én anno még egyik nyaralásunk alkalmával ismertem meg, a hotelban volt kínálaton. Több receptet elolvastam, és egy sajátot megalkottam, a családom ízlésvilágára. Nálunk ez a leves az, amiből mindenki repetázik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek