r
Nosalty Logó

Paleo mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Paleo mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 231 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 2769 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 218 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 231 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2769 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Mézeskalács

Díszítés

Elkészítés

Mézeskalács

  1. A tojásokat a mézzel és az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a puha kókuszolajat is.
  2. Egy másik tálban kimérjük a száraz hozzávalókat, beletesszük a fűszereket, a psylliumot és a szódabikarbónát.
  3. A két tál tartalmát összevegyítjük, és elkezdjük kézzel masszírozni a tésztát, lassan adagolva hozzátesszük a vizet is.
  4. Amikor elértük a megfelelő ruganyos állagot, betesszük a hűtőbe. (A tervem az volt, hogy következő nap látunk hozzá a szaggatásnak, de az élet úgy hozta, hogy csak 3 nappal később fogtunk neki.)
  5. Nyújtás előtt kb. 1/2 órával kivesszük a hűtőből a tésztát, hogy akklimatizálódjon, sütőpapírral letakart nyújtódeszkára tesszük a massza felét, egyszerre csak ennyivel dolgoztunk. Folpackkal letakarjuk, és kinyújtjuk, nem túl vékonyra, kb. 7-8 mm-re, majd a formáinkkal kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrjuk, újra nyújtjuk, szaggatjuk, amíg el nem fogy.
  6. 180 °C-ra előmelegített alsó-felső sütéssel sütjük 15 percig, majd gyors kenés következik. 1 tojást kikeverünk egy kevés eritrittel, és kenőtollal átpemzlizzük őket, majd visszatoljuk még 5 percre sülni a kalácsokat.
  7. Rácson kihűtjük, majd jön a díszítés. 1 tojásfehérjét 5 tk. porított eritrittel és néhány csepp citromlével keményre verünk, majd habzsákba töltjük, és kidíszítjük a kalácskákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27792
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

2012. novemberétől paleozunk, ezért tavaly tapasztalatlanságom okán szóba sem jöhetett, hogy valódi paleo mézeskalácsot süssek, úgy rémlik, hogy valamelyik rizslisztes verziót sütöttem meg. De az idén már nem kötöttem kompromisszumot, ezt egyébként gyermekeim sem hagyták, főként, hogy az iskolában mindig van közös mézeskalács sütés is, oda pedig egy igazán jó receptet kell vinni. Így már novemberben elkezdtük a kísérleti gyártást. Viszont annyira frenetikus, fantasztikus, csodálatos receptet dobtunk össze már elsőre, hogy nem is kell tovább kísérleteznünk.

Hozzávalók

Mézeskalács

Díszítés

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek