r
Nosalty Logó

Paleo feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paleo feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 3725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6507.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    2688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 3725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kókuszcukorral, a sütőporral és a kakaóporral habosra keverjük. Ezután a fehérjét is felverjük.
  2. Majd a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kókuszlisztet, és ráöntjük a kakaós masszát. Ezt egy villa segítségével egyneműsítjük.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses), és egy kapcsos tortaformát kikenünk kókuszzsírral.
  4. Amíg a sütő melegszik, beletesszük a masszánkat a tortaformába, és ha elérte a kívánt hőfokot, 30-35 perc alatt megsütjük (érdemes tűpróbát csinálni).
  5. Ha kihűlt a piskóta, akkor 2 részre vágjuk.

Krém

  1. A meggykrémhez felfőzzük a tápiókakeményítőt a meggylével, majd a végén beletesszük a meggybefőttet (egy kis adagot félreteszünk a díszítéshez).
  2. Amíg hűl a meggykrém, felverjük a kókuszhabtejszínt (jó kemény állaga lesz).

Összeállítás

  1. Ha minden kellően kihűlt, összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik tortalapra rákenjük a meggykrémet, és rá egy jó adag habtejszínt.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, és bekenjük a torta oldalát és tetejét a tejszínnel úgy, hogy egy kevés még maradjon a habvirágokhoz.
  4. Egy nyomózsák segítségével megcsináljuk a habrózsákat, és a maradék meggyszemekkel, étcsokireszelékkel díszítjük.
  5. Végül a hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14284
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kedvenc tortáját készítettem el paleós változatban születésnapjára. Csak ezt a szeletet tudtam megmenteni a fotózáshoz, mert annyira kelendő volt. Ha nem mondom meg, hogy miből készült a torta, akkor meg sem mondják a vendégek, hogy paleós süteményt ettek.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek