r
Nosalty Logó

Palacsintatorta mandulás rizskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Palacsintatorta mandulás rizskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 5932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6518.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2275 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.6 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    589 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 5932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A mandulát egy száraz serpenyőben mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve illatosra pirítjuk.
  2. Ha kihűlt, megdaráljuk.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A mandulát és a rizst a tejben puhára főzzük. (Viszonylag kemény tejberizs-szerű legyen az állaga!)
  5. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a cukrot és a vajat, mikor mindkettő felolvadt benne, kihűtjük.
  6. Robotgéppel hozzádolgozunk 2 egész tojást, majd egyenként 4 tojássárgáját. Három egyenlő részre osztjuk a krémet: az egyikbe reszelt narancshéjat teszünk, a másikba reszelt fehér csokoládét, a harmadikba aprított aszalt barackot.
  7. A palacsintatésztából 4 db 24 cm átmérőjű palacsintát sütünk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával beszórunk egy kapcsos tortaformát.
  10. A maradék 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, elosztjuk 3 egyenlő részre, és egy-egy adag habot fakanállal finoman beleforgatunk a háromféle rizskrémbe.
  11. A palacsintatorta összeállítása következik: az előkészített tortaformába teszünk egy palacsintát, egyenletesen rákenjük a narancsos rizskrémet, majd ráhelyezünk egy újabb palacsintát, amire fehér csokis krém kerül. Ismét palacsintát teszünk a formába, elosztjuk rajta a barackos rizskrémet, végül lefedjük a negyedik palacsintával.
  12. A palacsintatorta tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük a sütőben.
  13. Langyosan vagy hidegen (tejszínhabbal) tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4379
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Ajánló

Megjegyzések: Nézzük meg előre, hogy van-e 24 cm átmérőjű palacsintasütőnk és kapcsos tortaformánk!

Receptkategóriák

Mikor megláttam ennek a csodás palacsintatortának a fotóját az idei Stahl magazin őszi számában, rögtön összefutott a nyál a számban. Mottómhoz híven, gondoltam: irány a konyha! Igen ám, de a recept elolvasása gyorsan kedvemet szegte. A részletes leírás alapján kb. 2 órás elkészítési időt saccoltam. Erre nincs időm egy átlagos (hétvégi) napon... Szerencsére az év utolsó hónapjai nálunk családi ünneplésekben igen gazdagok, így volt alkalmam nekiállni. A munka tényleg nem kevés vele, de a pompás végeredmény gyorsan feledteti! :)

Hozzávalók

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek