r
Nosalty Logó

Palacsintarózsa-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Palacsintarózsa-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 3852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 177 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Elkészítés

palacsinta

  1. A hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát készítünk, és legalább 3 órára félretesszük, majd vékony palacsintákat sütünk.
  2. A mazsolát megmossuk, és langyos vízben áztatjuk, amíg összeérik a palacsintatészta.

töltelék

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukrokkal. Ezután belekeverjük a túrót és egy tojásfehérjének a keményre felvert habját. Beletesszük a kinyomkodott mazsolát és a búzadarát. Összekeverjük. A kisütött és kihűlt palacsintákat megtöltjük a túrótöltelékkel.
  2. A pitesütő tálat kivajazzuk, és a palacsintákat félbevágjuk. A fél palacsintákkal sugarasan kirakjuk a tál alját, majd a palacsintaközökbe újabb palacsinták kerülnek. Ezekre is fél-fél palacsintát teszünk. A közepét "bedugaszoljuk" egy palacsintadarabbal.

öntet

  1. A tejfölben elkeverjük a cukrokat, az egy darab tojást és a tölteléknél kimaradt tojásfehérjét. A kevergetést addig végezzük, amíg a cukor el nem olvad és az öntet folyékony nem lesz.
  2. Az öntetet kanállal rámerjük a palacsintákra ügyelve arra, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.

tetejére

  1. A sütőből kivett palacsinta tortát langyosra hűtjük, és meghintjük porcukorral. Tortaszeleteket vágunk belőle, amit tányérra teszünk, és kínálunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9558
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 26.

Ajánló

A töltelék masszívabb lesz, ha a búzadarával 20-30 percet hagyjuk összeérni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsintarózsa-torta
Lizinka_ 589 recept

A fejtettbab-leves mellé készítettem második fogásnak. Most nem hagyományosan feltekert palacsintát készítettem natúr tejföllel tepsiben, hanem felturbóztam az öntetet, és daraboltam a palacsintát egy pitesütő tálba.

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?