r
Nosalty Logó

Palacsinta alaprecept Csillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsinta alaprecept Csillától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 699 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, majd felverjük.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a szódavizet. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, nyugodtan hígíthatjuk, én szódavízzel szoktam, de szerintem lehet tejjel vagy sima vízzel is.
  3. Sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk bele egy evőkanál olajat is, hogy sütésnél ne ragadjon le.
  4. Fél óráig pihentetjük.
  5. A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, és megsütjük a palacsintákat.
  6. Melegen, hidegen egyaránt tölthetjük, de magában is finom. A töltelék pedig bármi lehet: kakaó, nutella, fahéj, puding, alma, dió, lekvár, túró, stb. Nálam most lekváros, kakaós és pudingos készült.
  7. Nekem ebből az adagból pontosan 20 db jött ki.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 97
  • 7 napos nézettség: 855
  • Össznézettség: 578363
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Igazából szinte mindenhez tudom ajánlani, bármikor készíthetjük, és a siker is garantált lesz, ezt megígérem. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsinta volt az első étel, amit először önállóan elkészítettem. Eleinte drága, jó nagymamám mindig bekavarta a tésztát, én pedig csak sütöttem és töltöttem őket (kb. 9-10 éves lehettem). Nagypapám nagyon büszke volt arra, hogy az unokája ilyen ügyes, és később is gyakran hangoztatta, hogy sokkal jobban főzök/sütök, mint némelyik felnőtt. Aztán megpróbálkoztam egyedül is a tészta összeállításával, és sikerült! :) Egyébként a mai napig nem tudok olyan finom palacsintát sütni, mint a nagymamám. A múltkoriban meg is kérdeztem, hogy ő milyen recept alapján készíti a palacsintát, és csak azt a választ kaptam, hogy az évek alatt olyan sokszor sütött palacsintát, hogy már érzésből állítja össze a tésztát. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek