r
Nosalty Logó

Pakisztáni sárgaborsó dahl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Pakisztáni sárgaborsó dahl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük a gheet vagy olajat, és amikor mar elég forró, beledobjuk a római köményt és a szegfűszeget, kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát is. Ügyeljünk rá, hogy bőven legyen zsiradék alatta. Kevergetve pirítjuk, amíg a hagyma puha nem lesz.
  4. A hagymát a zsiradékkal együtt hozzáadjuk a sárgaborsóhoz, elkeverjük, majd kóstolás után adhatunk még hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd fedő alatt, időnként megkeverve puhára főzzük.
  5. A rizst megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22047
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dahl vagy dal egy igen népszerű pakisztáni étel, amit legtöbbször rizzsel tálalnak, de ehetünk hozzá naant vagy chapatit is.  Én nem szoktam beáztatni a sárgaborsót, nekem így is hamar elkészül. Óvatosan kell kevergetni, mert a szemek hamar szétesnek. Fontos, hogy bő zsiradékban pirítsuk meg a hagymát, egyébként a végeredmény kihűlés után nagyon sűrű lesz. Párolt rizzsel igen laktató ebed vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek