r
Nosalty Logó

Pagodakarfiol-saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pagodakarfiol-saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3060 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pagodakarfiol leveleit letörjük, eldobjuk. A rózsáira szedjük, mint a karfiolt. 1 dl forró vízben feltesszük főni fedő alatt. Nem kell ellepni vízzel, így is meg lehet párolni, kb. 25 perc.
  2. Közben a krémsajtot összekeverjük a citromlével és a mustárral.
  3. A szárított paradicsomokat apró darabokra vágjuk, és félretesszük.
  4. A pagodakarfiolt leszűrjük, lecsöpögtetjük. Még melegen két tányéron elosztjuk.
  5. A mustáros-krémsajtos szósszal mindkettőt meglocsoljuk, és szárított paradicsommal megszórjuk. Petrezselyemmel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5653
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

A pagodakarfiol C-vitaminban és káliumban gazdag. Tartalmaz még B-, A- és K-vitaminokat, rostot, magnéziumot, mangánt, triptofánt és omega 3 zsírsavat. Támogatja a szem egészségét, vírusos fertőzések legyőzésében, a szabad gyökök legyőzésében, csontritkulás és depresszió ellen, vérnyomásra és koleszterin szintre, az izmok és idegek erősítésére, az agy és a tüdő egészséges működésére van jó hatással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pagodakarfiol az egyik kedvenc zöldségem. Gyorsabban fő, mint a karfiol, és ropogósabb marad. Az íze enyhébb a karfiolénál, enyhe diós beütéssel. A citrom és a sajt jól illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek