Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Mangán

TOP Vitaminok

Folát B3 C B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
34.2 g

zsír

Összesen:
28.5 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
213 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.2 g
Kalcium:
58 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
450 mg
Kálium:
572 mg
Nátrium:
1023 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
61 µg

szénhidrát

Összesen:
57.8 g
Élelmi rost :
3 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
189.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
197 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
128 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
44 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
205.1 g

zsír

Összesen:
170.9 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
104 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
1272 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13 g
Kalcium:
355 mg
Vas:
23 mg
Magnézium:
357 mg
Foszfor:
2705 mg
Kálium:
3434 mg
Nátrium:
6145 mg
Cink:
13 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
371 µg

szénhidrát

Összesen:
346.9 g
Élelmi rost :
16 g
Összes cukor:
14 g

víz

Összesen:
1139.7 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
74 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
16 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
1175 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
771 µg
E vitamin:
29 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
96 µg
C vitamin:
271 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.1 g

zsír

Összesen:
5.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
43 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
93 mg
Kálium:
118 mg
Nátrium:
211 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
11.9 g
Élelmi rost :
0 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
39.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
25 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
8 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laciapi
Laciapi Sun, 2019-08-18 11:28

Senki nem vette észre a hiányzó nullát a rizs mennyiségénél? 2 dkg?

szaszati
szaszati Wed, 2010-06-23 15:45

Helló!

Arra van valami ajánlás, hogy mennyi vízben főzzük a garnélát? És jól értem, hogy a vízben főtt garnélát magában kell turmixolni, a levest pedig külön meghagyni?

davila
davila Sun, 2010-01-03 18:35

Üdv!
Valószínű, h. nem a legautentikusabb recept alapján készítetted el a paellát...Én többször ettem, többfélét Spanyolo-ban, egyben azonban megegyeztek: hosszúszemű rizsből kell készíteni, nem gömbölyűből. Az az olasz rizottó sajátja.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-29 17:22

Szia!
A spanyol paella gömbölyüböl készül. Azért csinálják hosszúszemüböl mindenhol, mert az olcsóbb, így ezzel a heyl szívonalát is le lehet mérni, ahol eszed...
Eredetileg és jobb helyeken calasparra vagy bomba rizsböl csinálják (gömbölyüek), mindkettöt Spanyolországban termesztik és csak a paella-hoz használják, mert ezek vízfelvevö képessége a legnagyobb. A calasparra a sima rizzsel ellentétben 4x annyi vizet képes felvenni, ettöl lesz finom szaftos, szivacsos.
Szóval, ha legközelebb hosszúszemüvel eszed, nyugodtan reklamálj... :-)

637
rizs 2 bögre
garnéla 400 g
sertéshús 100 g
csirkemell filé 400 g
olívaolaj 1.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrány 2 csipet
hal alaplé 1 l
főtt tojás 2 db
piros kaliforniai paprika 1 db