r
Nosalty Logó

Padlizsánsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1057 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt félbevágjuk, a húsát sózzuk, borsozzuk. A félbevágott részeket összeillesztjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük (alsó-felső sütés).
  2. A padlizsánt lecsepegtetjük, és a belsejét egy kiskanál segítségével egy tálba kaparjuk, és villával pépesítjük.
  3. Beleszórjuk az olívabogyót, az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a snidling egy részét, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
  4. Hűtőben jól hűtsük le, és tálaláskor szórjuk meg a maradék snidlinggel.
  5. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 39086
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

A recept egy nagyon régi szakácskönyvből származik, ott előételként kínálták.

Címlapról ajánljuk

További cikkek