r
Nosalty Logó

Padlizsános makarónitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Padlizsános makarónitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5186 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8050 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2156 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    981 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiterítjük egy tálcára, besózzuk, majd kb. 20 percet állni hagyjuk.
  2. Eközben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Jöhet bele a konzerv és a sűrített paradicsom, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, és takarék lángon 15-20 percig rotyogatjuk.
  3. Visszatérünk a padlizsánjainkhoz, alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd serpenyőben aranysárgára pirítjuk őket (ügyeljünk, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, szakaszonként süssük, 1-2 evőkanál olívaolajat lehet alájuk csepegtetni). A kész padlizsánokat papírtörlőre szedjük ki.
  4. Mialatt sülnek a padlizsánok, kifőzzük a tésztát (al dente). (Én a tészta főzővizéhez a makarónival egy időben tettem hozzá a fagyott borsót, egyszerre lesznek készen.)
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Egy nagy lábosban összekeverjük a lereszelt sajtokat és a tojást. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát és a borsót. Majd jöhet hozzá a húsos ragu.
  7. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük, és belerétegezünk egy sor padlizsánt, hogy kicsikét fedjék egymást. (Ha elég sok a padlizsánunk, kirakhatjuk vele a torta oldalát is.) Beleöntjük a tésztát, amit padlizsán szeletekkel fedünk.
  8. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük. (A tetejére reszelhetünk még parmezánt.) Miután aranybarnára sült, kivesszük, és 5 percet még a formában pihentetjük. Ezután már lecsatolhatjuk róla, és lehet is tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3957
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Bármilyen maradék húsból (grill vagy főtt csirke, maradék kolbász darabka, stb.) elkészíthetjük, ilyenkor csupán aprózzuk fel a hozzávalót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb gyöngyszem a Nélkülözhetetlen Tészta Könyvből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?