r
Nosalty Logó

Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2907 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5179 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6745.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    967 mg
  • Foszfor
    3755 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    4351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17445 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1707 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    985 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4805 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    1577 micro
  • β-karotin
    11105 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    31076 micro
  • Lut-zea
    9392 micro
Összesen 4110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, ha kész (kb. 20-25 perc), kihűtjük, megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A padlizsánt a burgonya főzési ideje alatt megtisztítjuk, felkockázzuk, egy tálba téve lesózzuk (kb. 15 perc), majd leszűrjük.
  3. A paradicsomot lehéjazva kisebb darabokra vágjuk, a zöldpaprikákat kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát és vöröshagymát tisztítjuk, felkockázzuk, finomra vágjuk a kétféle zöldfűszert, majd a csirkemájat megmossuk, kissé felszárítjuk és félbevágjuk.
  4. Olajat hevítünk, és kevés sóval a kétféle hagymát megpároljuk fedő alatt, beletesszük a tűzről levéve az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, zöldpaprikát, a lecsurgatott padlizsánt, sót és borsot, és feltesszük főni közepes lángon (kóstoljuk és ízesítjük, ha kell).
  5. Amint levet eresztett és kezd összeforrni beletesszük a csirkemájat, még kb. 12-15 percig főzzük, majd a legvégén tesszük bele a kétféle finomra vágott zöldfűszert, pár perc és készen van (kóstoljuk, még ízesíthetjük, ha kell).
  6. A padlizsános-lecsós máj főzése alatt felteszünk vizet forrni a tésztának (előírás szerint sós, olajos), kifőzzük, és leszűrjük.
  7. A megpucolt, kicsi kockákra vágott burgonyát a lecsós alapba keverjük óvatosan, és a kifőtt tésztával, zöldpaprikával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3375
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 10.

Ajánló

Ez a burgonyástészta megérte a várakozást, és a több alapanyag igazán finommá tette. Aki szeretné, más tésztával is készítheti, és azzal össze is keverheti tálalás előtt. Kínáljuk finom borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta
Éva-Anyóca 350 recept

Nem a szokásos burgonyás tésztát szerettem volna, és nem is sima lecsót, -a padlizsánnal és csirkemájjal, főtt burgonyakockával megerősített változat nagyon finom, és laktató lett. Nem kevertem össze a tésztával, mert érdekes, szép formájú tésztával készítettem el, és így mellé tálaltam. Több étel lett: egytálétel :-)) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?