r
Nosalty Logó

Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3057 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 2272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    453.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13057.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    1881 mg
  • Foszfor
    5785 mg
  • Nátrium
    3756 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    92 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    288 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12227 micro
  • Kolin:
    2216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a hagymát hámozzuk, felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük az egészet, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk.Majd a tepsi egyik felébe halmozzuk úgy, hogy egy kisebb sáv maradjon a csicseriborsónak.
  2. Az üresen maradt csíkba öntjük a lecsepegtetett csicseriborsót, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet 35 percen át sütjük, és ha kellátkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Amikor a padlizsán aranybarna és puha, a csicseriborsó pedig kicsit megpirult, kivesszük a tepsit.
  3. Egy nagyobb lábosba átkanalazzuk a padlizsánt, a fokhagyma gerezdeket közben szétnyomkodjuk benne. A padlizsán egy részét krumplinyomóval vagy botmixerrel szétnyomkodjuk, így sűrítjük be a levest.
  4. Hozzáöntjük a leveskockákból főzött levest, fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, borssal. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a csicseriborsót és a babcsírát. Ekkor már csak egyet rottyantunk rajta és kész is.
  5. Ízlés szerint egy kis joghurttal vagy kókusztejjel meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1060
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

 Ízlés szerint lehet variálni a fűszerezést, például ha joghurttal tálaljuk, akkor adhatunk oregánót a leveshez. Ha zöldséglevessel öntjük fel, akkor egy vegán étrendbe is belefér, de persze szabadon cserélhetjük csirke vagy marha alaplére is.

Receptkategóriák

Imádom a padlizsánt, főleg a padlizsánkrémet, de az uram utóbbit nem csípi. Gondoltam, akkor legyen a tegnap vett padlizsánból valami új, érdekes, hiszen mindig sütjük vagy panírozzuk. Tartalmas zöldségleves lett, jó felvezetés egy vasárnapi ebédhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?