r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsánkrém 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 339 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 339 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1755.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 1361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha faszénen, grillen sütjük.)
  2. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
  3. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
  4. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet, és a fetasajtot, és apróra vágjuk a friss petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot is.
  5. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
  6. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 106321
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsánkrémnek számos verziója létezik. Ez most egy görög típus, amit a férjemtől tanultam, de persze mindig én készítem. A fotó nem sikerült valami jól, de a krém nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek