r
Nosalty Logó

Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Országh Kitti
Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3002 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 3002 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A jázmin rizst a vízzel feltesszük főni, majd mikor gyöngyözni kezd, lekapcsoljuk, és fedő alatt tíz perc alatt puhára pároljuk.
  2. Míg a rizs készül, megtisztítjuk a csirkemellet, apró darabokra vágjuk. Wokban kevés olívaolajon fehéredésig sütjük a csirkekockákat, majd rájuk zuttyantunk úgy két deci kókusztejet. Ebbe jöhet a választott currypaszta.
  3. A már illatosan gőzölgő csodába helyezzük a feldarabolt cukkinit és az előzetesen beáztatott fafülgombát, bambuszszeleteket. Jöhet melléjük a chilipaprika, ízlés szerint bánjunk vele, aki kevésbé bírja az erőset, elégedjen meg egy darabbal.
  4. A szószt felöntjük a maradék kókusztejjel, és tovább forraljuk az immár teljes pompájában tündöklő ételt. Főzzük addig, amíg a zöldségek éppen roppanósak maradnak, ez nagyon fontos! Nem kell teljesen széjjelfőzni őket!
  5. Végezetül locsoljuk meg két evőkanál halszósszal, vegyük le a tűzről, halmozzuk bele az apróra vágott koriander és a reszelt gyömbért, semmiképp se forraljuk tovább. Mehet a jázmin rizsre a kókusztejes, csirkés, illatos csoda - ha egyszer megkóstoljuk, többé nem szabadulunk az ízétől!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7416
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Az irodában többen is szeretjük a thai konyhát - nemrégiben pedig elkezdtük a hagyományos "mit együnk ma?" ebéddilemmát egy bizonyos étteremre szorítani: mondhatni függők lettünk a Parázspresszó kínálatától. Nekem személyes kedvencem lett a B12-es néven elhíresült alkotás - lenyűgözött a gazdag ízvilág, az illatos jázmin rizs kombinációja. Aztán hozzájutottam pár különleges alapanyaghoz, gondoltam, itt az idő, hogy házilag is előállítsam kedvencemet. Bár szkeptikus voltam, hogy képes leszek-e ugyanazt az eredményt produkálni, meg kell mondjam, a végeredmény megszólalásig hasonlít az eredetire. Azt nem állítom, hogy a sarki kisboltban is beszerezhetők a hozzávalók - az alapanyagok utáni rohangálás több időt vesz igénybe, mint magának az ételnek az elkészítése. De megéri! Aki vevő a thai konyha egyszerű, de mesésen harmonizáló, egészséges ízeire, mindenképpen próbálja ki a B12-t!:)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek