r
Nosalty Logó

Pácolt tárcsás hús

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kovex
Pácolt tárcsás hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 12057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    489.5 g

Zsír

  • Összesen
    871.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    407 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    271 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9512.3 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    5568 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    264 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 12057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott hússzeleteket kiklopfoljuk.
  2. A bort vagy sört összekeverjük a mustárral,worcestershire-szósszalés a fokhagymával. Majd besózzuk a húst, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel, egy tálba egymásra tesszük, karikára vágott vöröshagymát teszünk a rétegek tejére.
  3. Amikor elfogyott a hús, ráöntjük az előzőleg elkészítettsörös/boros löttyöt, amit nevezhetünk páclének is.
  4. Befedjük, és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap, amikor megjöttek a vendégek elővesszük a krumplit, megpucoltatjuk velük, és karikára vagy hasábra vágatjuk.
  6. A boronatárcsa alatt tüzet rakunk, a közepébe beleöntjük az olajat, amikor forró a tárcsa, a húst a tárcsa szélére tesszük, az olajban kisütjük a krumplit.
  7. Bármilyen salátátkészíthetünk hozzá.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 76754
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát ez úgy kezdődött, hogy kb. 20 évvel ezelőtt januárban meghívtak minket kerti sütögetésre. Rögtön arra gondoltunk, hogy barátunknak (vendéglátónknak) elment a józan esze, mert akkor is röpködtek a mínuszok, és igen nagy hó volt. Na de mindegy, gondoltuk, a barát bajban is barát, így jól felöltöztünk és elmentünk. Mikor megérkeztünk, mi lányok kaptunk egy-egy hámozó kést a kezünkbe, a fiúk meg baltát a faaprításhoz. Előkerült az egyik mezőgazdasági gépállomásról kiselejtezett boronatárcsa, aminek a domború aljára 3 láb volt ráhegesztve, a homorú oldala közepén pedig egy ún. fogantyú. Előkerült az előzőleg bepácolt hús, meg persze a forralt bor is (a gyerekeknek persze a meleg tea), meghámoztuk a krumplit, a tűz vidáman ropogott, megsütöttük a húst, ami nagyon jólesett. :) Igen kellemes nap volt, a gyerekeink az egész napos hancúrozás után úgy aludtak, mint a bunda. Persze ezt követően a társaság minden férfitagja meglátogatott egy gépállomást, és beszerzett magának egy ún. tárcsát. Manapság inkább tavasztól őszig 2-3 hetente sütünk a kertben valamelyikünknél. Viszont azt a szokásunkat megtartottuk, hogy a "vendégeket" befogjuk az előkészületekbe, ill. a sütésbe. Akinek nincs tárcsája, ne keskenyedjen el, mert a húst grillen vagy tepsiben is meg lehet sütni. Manapság már a tárcsát be lehet szerezni barkácsáruházakban is, igaz, az ára igen borsos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek