r
Nosalty Logó

Pácolt kacsacomb tök variációkkal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Auringonkukka
Pácolt kacsacomb tök variációkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Összesen 2172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Összesen 4343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7578.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    5161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1929.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3761 micro
Összesen 2172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15156.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    10322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3859.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3237 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    27863 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7523 micro
Összesen 4343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Elkészítés

A kacsacombhoz

  1. A csirkét megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. Két liter vízbe feltesszük főzni, és mikor a víz elkezd forrni, akkor a tetejéről leszedjük a habját.
  3. Ezután hozzáadjuk az egészben hagyott (vagy esetleg félbevágott) répákat, petrezselyemgyökeret és zellergyökeret. A megpucolt hagymákat is egészben tesszük bele. Ezután fűszerezünk, és a csokor petrezselyemmel keverünk egyet, majd azt is az alaplében hagyjuk.
  4. A levest 1 óra alatt közepes lángon megfőzzük, amikor kész, leszűrjük.

A húsleveshez

  1. Bármilyen szárnyas húsból (csirkéből, esetleg pulykából) a szokásos módon (ld. 1. fázis) húslevest készítünk.
  2. A kacsacombokat egy tálba tesszük, és annyi húslevest öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
  3. Hozzáadjuk a rozmaring, kakukkfű és oregánó szárakat, kevés sót és borsot.
  4. Ebben a páclében hagyjuk a combokat egy éjszakára.
  5. Másnap egy serpenyőt felhevítünk, és a combok mindkét oldalát erős lángon megkapatjuk. Ezután a sütőt felmelegítjük 200 fokosra, és fél óra alatt készre sütjük.
  6. Miközben a kacsa sül, elkészítjük a köreteket. Az érett tököt felvágjuk, kimagozzuk, majd a sárga belsejét felkockázzuk.
  7. Egyik részét a húslevesben puhára főzzük, majd pürésítjük, másik részét pedig a serpenyőben maradt kacsazsírban megpirítjuk.
  8. A pirított tökdarabokhoz hozzáadjuk a tökmagot, és együtt pirítjuk őket. Sóval-borssal fűszerezünk. Egy kevés barna cukor hozzáadásával karamellizálunk.
  9. Miután elkészült, félretesszük őket egy külön tányérba.
  10. A visszamaradt zsiradékhoz egy kis húslevest öntünk és felforraljuk, majd borral felöntjük és tovább főzzük, amíg az alkohol el nem illan. Ebbe is tehetünk tökmag darabokat és szintén fűszerezünk.
  11. Tálalásnál alulra kerül a felforralt boros páclé, majd a tökpüré. Erre halmozzuk az apróra vágott tököt és tökmagot, majd ezt megkoronázzuk a kacsacombbal. A rukkolát csak a végén tesszük rá a húsok tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2547
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt kacsacomb tök variációkkal
Auringonkukka 61 recept

A legutóbbi Valentin napi vacsorára ezzel az étellel rukkoltam elő a páromnak!

Hozzávalók

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?