r
Nosalty Logó

Pácolt flekken

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
b.agi
Pácolt flekken
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1066 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6394 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1066 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.6 g

Zsír

  • Összesen
    534.3 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.7 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 6394 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús pácolása:
  2. A tarját szeletekre vágjuk, és kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. 2 db hagymát felkarikázunk a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Jénai tálba rétegezzük a húsokat, közé tesszük a hagymákat, olajjal kicsit meglocsoljuk, majd annyi vizet engedünk rá, hogy pont ellepje.
  5. Folpackkal szorosan lefedjük, és 1-2 napig hagyjuk pácolódni.
  6. Sütés:
  7. Sütés előtt a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
  8. A grillrácsot kinyitjuk, befedjük a szalonna szeletekkel.
  9. Erre terítjük a husikat, majd ráhalmozzuk a hagymát. Aztán ismét hús jön, amit betakarunk a maradék szalonna szeletekkel.
  10. A rácsot rázárjuk, és faszén parázson kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16411
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron sokszor el szoktuk készíteni, kerti partykra kiváló, egyedi étel. A pácolást variálhatjuk még más fűszerekkel is (kakukkfű, bazsalikom, oregano, stb,), megkenhetjük mustárral a szeleteket, vagy valamilyen paprikás fűszerkeverékkel szórhatjuk meg. Mindenki ízlése és fantáziája szerint variálhatja !! :-))) Nagyon finom, kiadós étel, amit kínálhatunk friss kenyérrel, grillezett burgonyával, zöldséggel, mustárral, friss salátával, kovászos uborkával...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek