r
Nosalty Logó

Őzgerincben sült töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzgerincben sült töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2436 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 406 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7690 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7659 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2436 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst előkészítjük: alaposan megmossuk, picit besózzuk, hűtőbe tesszük.
  2. Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, gombát, majd ha ezek már megpuhultak, pár perc alatt az apróra darabolt csirkemájat is.
  3. Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, és sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
  4. Egy kisebb őzgerincformát (nekem nincs, ezért szögletes, hosszúkás trapéz formát használtam) kibélelünk alufóliával, úgy, hogy legyen annyi túllógó része, amennyivel majd be is fedjük a húst!
  5. Az alufóliát megolajozzuk.
  6. Bőrével lefelé ráfektetjük a csirkemelleket.
  7. A tölteléket a közepére kanalazzuk, majd a fóliát összehajtogatva rázárjuk.
  8. Előmelegített, 180°C-os sütőben az eredeti recept szerint 40-45 perc alatt megsütjük. (Na, nekem ehhez 2 teljes órára volt szükség, 200 fokon!..)
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31615
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Ajánló

Mi petrezselymes krumplival ettük, de szerintem majd' mindenféle burgonyás köret, sőt rizs is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészíthető, különleges, finom, könnyű eledel. A 2009/11-es sz. Praktika magazinban találtam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?