r
Nosalty Logó

Osztriga

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Osztriga
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 71 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 282 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 24 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az osztrigákat hideg csapvíz felett egy kefe segítségével alaposan megtisztítjuk, majd jégágyra ültetjük. Ellenőrizzük, hogy nincs-e hibás, rossz illatú, esetleg már kinyílt példány, mert ezek fogyasztásra alkalmatlanok.
  2. Egy konyharuhával a kezünkben fogjunk meg egy osztrigát, majd az osztrigakést helyezzük a két héj közé, és finoman csúsztassuk végig kést, apró le-fel mozdulatokkal.
  3. Vigyázzunk rá, hogy a belsejében található értékes nedvek ne csorogjanak ki belőle.
  4. Ha valamennyire elvált egymástól az alsó és felső páncél, óvatosan vágjuk le a felső héjhoz tapadt részt, majd nyissuk ki teljesen az osztrigát.
  5. A kinyitott osztriga alsó részében található húst a kés segítségével óvatosan, alányúlva mozgassuk meg, ezzel ellenőrizhetjük, hogy van-e még a héjhoz tapadt rész.
  6. Amennyiben teljesen elvált a hús a héjtól, a jégágyra visszatéve pár csepp citrommal és tabascoval meglocsolva, pezsgővel vagy proseccoval fogyasztható is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 6173
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 28.

Receptkategóriák

Bár évszázadokig a gazdagság jelképe volt, manapság egész egyszerűen hozzájuthatunk néhány darab friss, csendes-óceáni osztrigához! Európában nyersen, kevés citrommal és tabascoval szokás fogyasztani, alacsony zsír- és szénhidráttartalma mellett kiváló afrodiziákum is, bár ez tudományosan a mai napig nem bizonyított.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek