r
Nosalty Logó

Őszibarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Őszibarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 5009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    366 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 5009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd pár kanalanként a darált diót.
  4. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Forró sütőbe tesszük, és takarékon megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tortaforma karimáját letöröljük és sütőpapír csíkot helyezünk a karima belsejébe.
  7. A diós piskótát rummal meglocsoljuk. A krémet melegen a piskótára öntjük, hagyjuk kihűlni.
  8. A tejszínhabot a tetejére kenjük, majd arra reszeljük a csokoládét.
  9. A krém elkészítése:
  10. Az őszibarackot falatnyi darabokra vágjuk.
  11. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Kevés hideg őszibaracklevet adunk hozzá.
  12. A többi őszibaracklevet felforraljuk és állandó keverés közben hozzáadjuk a cukorral és őszilével kevert pudingport.
  13. Pár percig keverjük, majd hozzákeverjük a darabolt őszibarackot is.
  14. Melegen a piskótára öntjük, elsimítjuk.
  15. A tejszínhab elkészítése:
  16. A cukorral kemény habot verünk a tejszínből.
  17. Hozzáadjuk a habfixet és a rumot.
  18. A kihűlt krémre simítjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 73631
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 06.

Ajánló

Friss barackkal még jobb lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos torta
Harmathy Ildikó 313 recept

Katától, körmeim ápolójától hallottam a receptet éppen anyukám szülinapján. A recept amolyan 'nőklapjás' volt: piskótalap, arra őszibarackkal kevert puding, arra krémlikőrben áztatott háztartási keksz, arra csokibevonó. Az őszibarackkal súlyosbított puding jól hangzott, kicsit áttupíroztam az egészet és elkészítettem anyukámnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?