r
Nosalty Logó

Őszibarackos cobbler házi túrófagyival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vimizo
Őszibarackos cobbler házi túrófagyival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Összesen 983 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Összesen 7845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.1 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 983 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8537.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    3267 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886.9 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2039.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    987 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2325 micro
Összesen 7845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Elkészítés

A feltéthez

  1. A barackokat megpucoljuk, kb. másfél kg-ot. Teszünk hozzá 3 ek mézet, 2 tk fahéjat. Ezzel összefőzzük.
  2. Ha nincs friss barack, befőttel is lehet, de akkor az édessége miatt a méz elhagyható. Ekkor vágjuk kis kockára, és ízesítsük a fahéjjal, kicsi forraljuk össze.
  3. A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, majd belekockázzuk a vajat, és összemorzsoljuk. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, majd a kettőt összeforgatjuk, míg szépen összeáll.
  4. A mézes barackot a tepsi aljára öntjük, két kanállal rászaggatjuk a tésztát, megszórjuk barnacukorral, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
  5. Fagyi elkészítése:
  6. A túró és a tejszínhab kivételével az alapanyagokat alacsony lángon összefőzzük, a tűzről levéve beletesszük a 250 g túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Lehűtjük.
  7. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túróba, és a fagyigépben elkészítjük.
  8. A süteményt forrón tálaljuk a hideg fagyival.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14316
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyon szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, amit fagyival lehet tálalni. Ez volt az első, s egyből szerelem is. Túrófagyival ettük, tökéletes választásnak bizonyult. Még akkor készítettem ehhez barackbefőttet, mézzel, fahéjjal ízesítve, gondolván a téli sütögetésre. Most, hogy közeledik a karácsony, és kéri a család ezt a süteményt, el is fog fogyni a barack. További képek ITT.

Hozzávalók

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek