Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackkrémes mandulatorta (Zila tortaformában) recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

E A D K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
21 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
135 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
84 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
43 mg
Foszfor:
151 mg
Kálium:
218 mg
Nátrium:
67 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
59.7 g
Összes cukor:
48 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
65.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
166 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
13 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
74.6 g

zsír

Összesen:
168 g
Telített zsírsav:
32 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
84 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
42 g
Koleszterin:
1080 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.5 g
Kalcium:
668 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
350 mg
Foszfor:
1204 mg
Kálium:
1752 mg
Nátrium:
540 mg
Cink:
6 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
120 µg

szénhidrát

Összesen:
477.6 g
Összes cukor:
399 g
Élelmi rost :
17 g

víz

Összesen:
524.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
219 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
1333 µg
E vitamin:
38 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
102 µg
C vitamin:
24 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5 g

zsír

Összesen:
11.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
73 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
43 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
23 mg
Foszfor:
80 mg
Kálium:
116 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
32.1 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
35.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
89 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
6 µg
C vitamin:
2 mg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 07:52

A krém készítésével kapcsolatban kérdezném,
hogy ugyanazt az eredményt kapjuk-e, ha a cukrot a vajjal / margarinnal kihabositjuk és ezt keverjük tovább a tejben felfőzött liszt keverékével vagy ahogy a receptben szerepel?
Amennyiben az eredmény ugyanaz, akkor szerintem szerencsésebb cukor nélkül főzni, mert az mindenképpen hajlamosít a leégésre. Rosszul gondolom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 10:16

Kedves látogató!

Ahogy a receptben leírtam (Mártika diktálta)
ezt a módszert alkalmaztuk a krém készítéshez.
Szerintem nem kell mindent elkészítési javaslatot szigorúan venni.
Az általad leírt módszert még nem alkalmaztuk, attól függetlenül lehet, hogy jó módszer.
(Ha mi amatőrök többet akarunk megtudni a cukrászatról pl. a krémek készítéséről
akkor sokat kell hozzá olvasni.)
Én pl. Rákóczi János: Konyhaművészet című könyvét ajánlom szeretettel mindenkinek.
Lehet, hogy régi a könyv 1965 körül adták ki. De az alapdolgok benne vannak.
"A jó pap is holtig tanul. További jó főzőcskézést kívánok!
Üdvözlettel: Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-08 15:00

a torta tetején (külső szélén körbe) mi az a sötét, amivel díszítetted?

453
tojás 6 db
mandula 5 dkg
rétesliszt 3 evőkanál
cukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
margarin 10 dkg
őszibarack 1 db
porcukor 20 dkg
menta 14 db
vanília 1 db
mandula 5 dkg
őszibarack 1.5 db
menta 12 db
cukor 10 dkg