r
Nosalty Logó

Őszi kuglóf karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Őszi kuglóf karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 1234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.8 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. Egy tálba szitáljuk a száraz anyagokat: lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, mézet, majd beleforgatjuk a száraz anyagokat, végül a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  3. Kivajazott, kilisztezett 1,1 liter űrtartalmú kuglófformába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, tűpróbát végezzünk.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk tányérra.

A karamellszószhoz

  1. Egy kis lábasban a cukrot a vízzel és a mézzel közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Időnként megkeverjük, és egy szilikonos ecsettel a lábas oldalán lévő cukorszemcséket visszaterelgetjük a lábasba.
  2. 6-8 perc elteltével sötét borostyánszínűre vált a massza, ekkor elzárjuk a gázt, és elkeverjük benne a vajat és a tejszínt. Félretesszük hűlni, ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni. A kihűlt kuglófot meglocsoljuk a kihűlt karamellszósszal.
  3. Vigyázat! A karamell nagyon forró, és súlyos égési sérüléseket okozhat, gyerekeket ne engedjünk a közelbe, amikor készítjük, és a szósz elkészülte után legalább negyedóráig eszünkbe se jusson megkóstolni a szószt!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1923
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi kuglóf karamellszósszal
Szofika 104 recept

Igazi őszi ízvilág a sok fűszertől, méztől, almától, a karamellszósz már csak hab a tortán. 

Hozzávalók

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?