r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Oroszkrémtorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4914 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 214 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3898.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 4914 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, hogy ha szépen feljött a piskóta.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, hozzákeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Gőz felett sűrű krémet főzünk belőle (kissé időigényes, de megéri).
  5. A zselatint a mazsoláról leszűrt, kevés rumba áztatjuk, majd pár perc múlva a mikróban melegítve feloldjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk! A tojáskrémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. A Hulalából kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
  7. A tortalap első lapját lefektetjük, erre kerül egy adagnyi krém, majd cukrozott gyümölcs, végül mazsola. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanúgy járunk el, mint az első lapnál. Végül ráhelyezzük a sima tortalapot a tortára.
  8. Hulalából felvert habot teszünk a tortára. Oldalt és felül is megkenjük, majd díszítjük. Ez lehet cukrozott gyümölcs, kakaópor, de ha maradt ki krém, akkor habnyomóval díszeket formázhatunk a tetejére. (Én aszalt szilvát tettem rá.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18853
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Cukrozott gyümölcsöt én egy áruházban vettem, méghozzá a pénztárnál való álldogáláskor. Kék zacskóban van, és gyümölcsformájú cukrozott zselék vannak benne. Annyi a baj vele, hogy össze kell vágni, de ezen kívül nagyon olcsó és jó dolog:). Mikor összevágjuk, észre vesszük majd, hogy összeragadnak a cukordarabkák. Ezt könnyen tudjuk orvosolni úgy, hogy megszórjuk annyi cukorral, amennyi szétválasztja a darabkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrémtorta 5.
Szikra 7 recept

Tavaly is én készítettem apukámnak a tortáját, és most is. Idén lett 50 éves, így igyekeztem nagyon finomat készíteni neki. Hála az égnek sikerült is:) Apukám nagyon szereti a habos süteményeket, és ettől a tortától teljesen elvolt ájulva. Nagymamám egy igazi konyhatündér, de még ő is azt mondta, hogy "Ez igen", és nála ez egy hatalmas bók. A receptet nem én találtam ki. A recept kiagyalója egy elbűvölő ember, Alíz. Tőle származik a recept, amiért millió köszönet, mert ennél finomabb Oroszkrém torta nincsen. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek