r
Nosalty Logó

Oroszkrém jellegű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kertészné Ági
Oroszkrém jellegű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 3771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 3771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A 6 tojásos kakaós piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. (Én körberajzolzom a formát, illetve egy csíkot vágok az oldalába.)
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a porcukor felét. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét a maradék porcukorral kemény hebbá verjük.
  3. Ezt a három keveréket óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze.
  4. A masszát beleöntjük a formába, elegyengetjük a tetejét.
  5. Tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, éa hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez összekeverjük a tejfölt a habfixálót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a cirtom héját és levét.
  8. A tejszínt egy külön tálba kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához óvatosan hozzákeverjük.
  9. A kihűlt piskótát három lappá vágjuk, de ha ügyesek vagyunk, lehet négyet is csinálni.
  10. Megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy hagyjunk az oldalára, tetejére, illetve a díszítéshez is.
  11. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen a krém.
  12. Díszíthetjük fekezeszederrel vagy csokiforgáccsal, csak a fantázia szab határt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15886
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kertészné Ági 3 recept

Ez egy nagyon könnyű, nem túl édes torta. Nagyon könnyű citromtortát csinálni belőle, 1 citrom helyett 2-t rakunk bele. A tejszínhabot érdemes hűtőbe rakni a felhasználás előtt, mert akkor keményebb habot kapunk.

Hozzávalók

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?