r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3866 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    3117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5303 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1984 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    2100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3030 micro
Összesen 3866 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral keverjük habosra, míg szépen kifehéredik.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva, adagonként keverjük össze a cukros sárgájával és a kemény habbal.
  3. Egy 23 centis tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és betesszük a sütőbe 30-40 percre. 15 percig ne nyissuk ki az ajtót, de tűpróbával ellenőrizhetjük a végén, hogy elkészült-e a piskóta. Ha kész, 10 percet várunk, mielőtt kivesszük a formából, majd másfél órát pihentetjük a rácson, mielőtt felvágjuk.
  4. Amikor kihűlt, ízléstől és a tészta vastagságától függően három vagy négy részbe vágjuk.

A krémhez

  1. A tejszínt előző este forraljuk fel, majd hűtőben hűtsük ki.
  2. A sárgákat és a cukrot kézi mixerrel keverjük fehéredésig. Adjuk hozzá a tejet és a vanília kikapart magjait, a keményítőt, majd kis lángon folyamatosan kevergetve főzzünk belőle krémet. Adjuk hozzá a rumot, keverjük ki, és hűtsük ki teljesen.
  3. Ha kihűlt, a zselatint feloldjuk egy fél dl meleg vízben. A hűtőből elővesszük a tejszínt, és keményre verjük.
  4. Ha kész, kiveszünk belőle egy decinyi habot. A többit óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel és a zselatinnal. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze nagyon. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe egy fél órára. Így könnyebb vele dolgozni, de nem kötelező.

A díszítéshez

  1. A piskótarétegeket megtöltjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, végül bevonjuk a piskótát a maradék krémmel. A tetejére a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22873
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

A legfinomabb piskótaalapú torta a világon, ez a mazsolás, rumos, vaníliás krém mindent felülmúl, kóstoljátok meg!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek