r
Nosalty Logó

Óriáspalacsinta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kobalt 1995
Óriáspalacsinta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

  • 5 dkg meggy (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 marék mazsola (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 púpozott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

A palacsintatésztához és a sütéshez

  1. Különválasztjuk a két tojássárgáját és fehérjét.
  2. Egy magas falú tálban a két tojásfehérjét egy kis citromlé és egy csipet só társaságában kemény habbá verjük, félúton hozzáadva a porcukor felét. Ha kész a tojáshab, akkor a keverőtálat lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Egy habverő segítségével a két tojássárgáját simára keverjük a csipet szódabikarbónával és a porcukor másik felével, majd folytonos kevergetés közben apránként hozzáadjuk az egy deci tejet. A keverést folytatva hozzákerül a szódavíz is.
  4. A finomlisztet átszitáljuk, majd több kis részletben adagolva csomómentesre keverjük a tojásos-tejes masszával.
  5. A tojáshabot kivesszük a hűtőből, és egy spatulát használva óvatos mozdulatokkal belekeverjük a palacsintatésztánkba. Óvatosnak kell lenni, nehogy a hab "kipukkadjon". Akkor jó, ha kellően levegős a kapott tésztánk állaga.
  6. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd rakunk bele 4 evőkanál olajat. Ha az olaj már egy kicsit serceg, lekapcsoljuk a legalacsonyabb fokozatra, és beleöntjük a palacsintatésztát. Ha kellően forró az olaj, akkor a tészta még vasserpenyőben sem fog odaragadni.
  7. Ha a palacsintánknak már a teteje is kezd megszilárdulni, akkor stabilan alányúlunk egy lapáttal, óvatosan felemeljük, majd egy gyors és határozott mozdulattal megfordítjuk. Ha az alsó fele is megszilárdul, akkor tálalhatjuk is.

A tálaláshoz

  1. Az óriáspalacsintánkat egy tányérra szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, porcukorral, mazsolával és meggyel (lehet mirelit is).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3377
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 30.

Ajánló

Természetesen más feltétekkel is lehet enni, a bemutatott recept az, amit én a legjobban szeretek és a leggyakrabban fogyasztok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

Aki ébredt már fel reggel jó éhesen, az bizonyára jól tudja, hogy milyen jól tud esni egy serpenyős óriáspalacsinta jó sok gyümölccsel és némi porcukorral. Az én kedvencem a fahéjjal, porcukorral, meggyel és mazsolával gazdagon megszórt óriáspalacsinta, amit felforrósított öntöttvas-serpenyőben sütök ki. A palacsinta méretéből adódóan semmiképpen ne a lapos teflon palacsintasütő edényben készítsétek, hanem használjatok magasabb falú serpenyőt.

Hozzávalók

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?