r
Nosalty Logó

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 1053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16613.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    2241 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2055.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. Egy tálban összedolgozzuk a galuska hozzávalóit, annyi vizet használjunk, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk (ne legyen lágy, de ne is nehezen keverhető).
  2. Feltesszük a vizet főni, amibe kiszaggatjuk majd, a tojást és a virslit mikróban, direkt erre a célra kialakított formában készítjük el (tükörtojás sütő forma és virsli főző forma). Mindegyik 2-2 perc alatt kész van, ezért a legvégén, a tálalás előtt kicsivel bőven elég elkészíteni, természetesen a virsliket meg is lehet főzni, hagyományos módon, a tojást pedig hagyományos módon süthetjük meg serpenyőben, kevés olajban.
  3. A galuska tésztát evőkanállal gombóc, vagy hosszúkás alakúra formázva kiszaggatjuk, és kifőzzük a sós, olajos vízben. Ha feljön a víz tetejére, és kb. 2 percet fő kiszedjük, lecsepegtetjük, ha kifőtt az összes galuska, meleg helyre tesszük.
  4. Kifőzzük a virslit és a tojásokat megsütjük (én mindkettőt a mikróban készítettem el, gyors is, és nem zsíros a tojás, máskor nem szoktam a mikróban sütni, főzni).
  5. Tálaljuk a galuskát a virslivel, tükörtojással, és adjunk mellé sajtot, tejfölt, savanyúságot.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4574
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Sok tejfölt és reszelt sajt, aki szereti: savanyúság, de lehet ketchup vagy majonéz. Ki mit szeret:-) Zöldborsólevest főztem előtte, azután kitűnő második fogás volt. :-)) Finom házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, húsmentes ebédet szerettem volna készíteni, de azért laktatót :-)) Ez az ötlet született, sikerült, elfogyott :-))

Hozzávalók

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek