r
Nosalty Logó

Omlós-élesztős bejgli Arthemistől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Omlós-élesztős bejgli Arthemistől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 14225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.9 g

Zsír

  • Összesen
    765.6 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    333 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17044.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    6791 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    2334 mg
  • Foszfor
    6516 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    142 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1472 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 14225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a zsírral és 8 dkg porcukorral.
  2. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadunk még egy egész tojást és egy késhegynyi sót.
  3. Jól összedolgozzuk, és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Majd 6 egyenlő részre osztjuk, cipókba formáljuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hármat mákos és hármat diós töltelékkel töltjük meg úgy, hogy a tölteléket kés segítségével egészen a tészta széléig kenjük. A tészta kisebbik oldalán kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk.
  4. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a bejgliket, tojással megkenjük. Fél órát meleg helyen pihentetjük.
  5. Ismét megkenjük, és ezúttalhideg helyre tesszük, amíg a tojás megszárad. Sütőben megsütjük.
  6. Máktöltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Ezzel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverjük a mazsolát és a citromhéjat. (Esetleg 1-2 hámozott, reszlet almát. Ettől lazább lesz a töltelék.)
  7. Diótöltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Ezt a dióra öntjük, hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat és a zsemlemorzsát.
  8. A tölteléket mindig hidegen kenjük a tésztára. Ne legyen se túl sűrű, se hideg, mert akkor a tészta sütés közben felreped.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 37268
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Apai nagynénémtől van ez a recept. Szerintünk igen finom, és majd szilveszterig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk