r
Nosalty Logó

Olaszos töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Olaszos töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2582 micro
Összesen 1581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. 30 cm-es tököt megmossuk, hosszában elfelezzük, meghámozzuk, kimagozzuk. Kívül-belül besózzuk, és üregével leborítva, állni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk (a konzervparadicsomot is aprítsuk fel egy kicsit), a gombát szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A finomra vágott hagymát kevésolajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig kevergetjük.
  4. Rátesszük a gombát (a konzervet levével együtt), a paradicsomot (konzervet)és a fokhagymával, bazsalikommal, szurokfűvel, sóval, borssalfűszerezzük. Fedő alatt15 percig pároljuk. Nem kell teljesen készre főzni, de az ízek álljanak össze.
  5. Közben a tésztát kifőzzük.
  6. A mártást szűrőkanállal - hogy a leve visszamaradjon -a lecsepegett tökhajókba töltjük. Nem baj, ha nem fér bele mind.
  7. A tésztát elkeverjük a visszamaradt mártással, és egy kisebb méretű tepsibe, tűzálló tálba öntjük. Erre ültetjük a megtöltött tököket.
  8. Jól megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, és 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24021
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos töltött tök
koszider 91 recept

Szerintem az olasz mártás nem ront el semmit sem (esetleg a mákos tésztát), és még az olyan zöldséget is feldobja, amit máskülönben nem biztos, hogy mindenki szeret. Ugyanez cukkiniből, patisszonból is kiváló. A zsenge cukkininek a kivájt belsejét is belefőzhetjük a mártásba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?