r
Nosalty Logó

Olajos sültpaprika-saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Olajos sültpaprika-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az olajos-ecetes léhez

Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az olajos-ecetes léhez

Összesen 308 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az olajos-ecetes léhez

Összesen 50 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    3118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 308 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

A salátához

  • 4 db paprika (vastaghúsú, piros, sárga, zöld színű)

Az olajos-ecetes léhez

Elkészítés

A salátához

  1. A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. (Nagyobb mennyiségű paprikát kinti grillsütőn vagy nagyobb tepsiben, sütőben süssük.)
  2. A megsült paprikákat csomagoljuk alufóliába 10 percre.
  3. Ezt követően könnyen lehúzhatjuk a paprikák sült héját. A megtisztított sültpaprikáknak távolítsuk el a magjait és az ereit is, majd hosszában egy cm-es csíkokra szeleteljük fel.
  4. A paprikacsíkokat tegyük egy tálba.
  5. Az olajos-ecetes lé hozzávalóit keverjük össze és melegítsük fel, majd öntsük a paprikacsíkokra.
  6. 1-2 órát hagyjuk összeérni.
  7. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19134
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Az ecetes lé összetétele természetesen ízlés szerint változtatható.

Receptkategóriák

Sültpaprikából a különféle krémek és levesek mellett nagyon finom saláta is készíthető. Arra ügyeljünk, hogy vastagabb húsú paprikákat süssünk. Az olajos sültpaprika salátát most sárga-, zöld-, és pirospaprikából készítettem, de egyszínű paprikákból is készíthető, kinek hogy tartja kedve:) A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető itt. (A saláta készítéséről fázisképek itt láthatóak.)

Hozzávalók

A salátához

Az olajos-ecetes léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek