r
Nosalty Logó

Olajos hal házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Olajos hal házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 3334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat minimum 2 napig sóban tegyük el úgy, hogy a belsejébe is jusson, majd felhasználás előtti este kimossuk, és tiszta vízbe téve egy éjszakán át áztassuk, majd reggel cseréljük le a vizet. (Akár egy évig is állhat a sóban, ha lassan gyűlik össze a kifogott hal, ilyenkor csak le kell az elején a képződő levet önteni.)
  2. Egy vastag aljú edénybe rendezzük a halakat, és közéjük szórjuk a fűszereket. (A fűszereknél inkább az arányok betartása a fontos. Gézbe téve a fűszereket, nem jön át annyira a íz!)
  3. Felöntjük a folyadékkal úgy, hogy pont ellepje a halakat. (A mennyiség edény/hal méretétől függően változik. A lényeg, hogy az összetevőkből 1/3-1/3 legyen.)
  4. Fedő alatt kis lángon, gyöngyözve főzzük, időnként megrázogatva 5-6 órán át (amíg el nem fő a víz).
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 39495
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos hal házilag
csakegygourmet 72 recept

A horgászat szerintem egy rém unalmas dolog, kivéve!, ha snecizni megyünk. Ilyenkor nem hagytam ott édesapámat, hogy madarakat lessek, hanem én is beszálltam a zsákmányszerzésbe, és a nap végén együtt pucoltuk meg a halakat. Kellemes emlékek. :) A receptet egy horgászás során szerezte édesapám egy idős horgászembertől. :) Ha valaki nem horgászik/nincs szomszéd horgászbácsi, akkor el lehet készíteni megfelelő méretű halfiléből is (ekkor bőrével lefele helyezzük az edényben). Kis hal alatt értek: bodorkát, vörösszárnyút, küszt, de semmiképpen sem kárászt, mert azt akármeddig főzi az ember, nem puhul meg a szálkája.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!