r
Nosalty Logó

Nyírteleki házinyúlragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Nyírteleki házinyúlragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

Összesen 4270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    4177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1748 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    61 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    972 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1105 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5279 micro
  • β-karotin
    16709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    5229 micro
Összesen 4270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

Elkészítés

A nyúl sütéséhez

  1. A hús készítése:
  2. A kicsontozott, darabokra vágott inaktól, hártyától megtisztított nyúlfi húsát egy edényben olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Egy sütőedénybe kivesszük.
  3. A visszamaradt olajban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a félbevágott ánizsillatú gombafejeket, a kimagvazott, megfelezett paradicsomokat.
  4. Ha az előző finomságok megpuhultak, ráöntjük a nyúlfi húsára, felöntjük vízzel, s a finom tokaji fehérborral, lefedve megpároljuk. Köretnek nyúlárnyékos (spárgás) rizst adhatunk.
  5. Nyúlárnyékos rizs készítése:
  6. Egy edényben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a felkockázott hagymát. Kicsit sózzuk.
  7. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és a lecsepegtetett kockára vágott spárgát, két percig pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a rizst, tovább sütjük két percen át, folyamatosan kevergetjük. Meglocsoljuk a nemes tokaji fehérborral, és addig folytatjuk a főzést, amíg a bor elpárolog.
  9. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáöntjük a meleg, finom házi tyúkhúslevest, és tovább főzzük, amíg kissé elfő a leve.
  10. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a házi vajat, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.
  11. Végül a rizst szépen tálaljuk: egy vizes, vagy olajozott pohárba, formába nyomjuk és tányérra helyezzük. Díszítjük.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26065
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 26.

Ajánló

 Tokaji Furmint (száraz) bort ajánlok hozzá

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyírteleki házinyúlragu
Mártika és Feri 107 recept

Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár receptje a Kelet- Magyarország szon.hu receptversenyére készült, helyi nyírteleki étel.  

Hozzávalók

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?