Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyírteleki gyöngytyúk húsa paradicsommártással recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Magnézium

TOP Vitaminok

B3 Folát A B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
70.1 g

zsír

Összesen:
29.8 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
211 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
109 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
120 mg
Foszfor:
596 mg
Kálium:
1398 mg
Nátrium:
434 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
64 µg

szénhidrát

Összesen:
61.1 g
Összes cukor:
23 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
456.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
50 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
25 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
154 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
569 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
36 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
280.6 g

zsír

Összesen:
119.4 g
Telített zsírsav:
32 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
52 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
21 g
Koleszterin:
843 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.7 g
Kalcium:
437 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
482 mg
Foszfor:
2381 mg
Kálium:
5593 mg
Nátrium:
1737 mg
Cink:
16 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
256 µg

szénhidrát

Összesen:
244.3 g
Összes cukor:
88 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
1826.2 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
196 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
97 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
12 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
615 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
2275 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
146 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.2 g

zsír

Összesen:
3.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
27 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
78 mg
Kálium:
183 mg
Nátrium:
58 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
59.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
75 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
5 µg

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-03-12 15:08

Kedves taksi!

Meg mindig az oldalatokon idözve, annyira megkivantam a fenti etelt, hogy bar gyönygytyuk hianyaban csak csirkemell husat fözöm, de szerintem igy is nagyon finom lesz. A paradicsom martasba en mindig belefözözk egy kis zellert, vagy annak levelet es ujhagymat szervirozok melle. A receptet köszönettel eltettem, es mar fözöm is!

Szivelyes üdvözlettel, Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 10:32

Kedves taksi! Köszi a gyors választ, ezek szerint készíthetem a mi házi, jászberényi gyöngytyúkunkból is.A házira szavazok én is, arról tudom, mit eszik,ezért aztán azt is, hogy mi mit eszünk.
Remélem, lesz gyakorlat a fényképezés terén is, igyekezet van.Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 06:38

Imádom a színeiteket!!!Az a tálalás.hm.......Fincsi lehet.Mi van, ha nem nyírteleki az a gyöngypipi????Helyi is jó lesz, mert raktároztam, és el fogom készíteni, azonnal nem, de a már írt baromfitartó barátnőm segítségével ,mihamarabb.Köszi:Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-09-16 09:19

Kedve Éva Anyóca!

A gyönytyúknál is mint minden alapanyagnál
a legfontosabb, hogy friss, lehetőleg háztáji legyen.
A fotókon is észrevehető, hogy jó alapanyagból készült-e el egy étel.
A tálalás, ételfotózás pedig, gyakorlattal megtanulható.

Üdvözlettel: Ferenc

799
gyöngytyúk 1.3 kg
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 25 dkg
vöröshagyma 1 db
zeller 1 kis db
zellerlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 15 szem
csigatészta 10 dkg
paradicsomlé 5 dl
finomliszt 2 evőkanál
libazsír 3 ek
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
cukor 4 ek
szárnyas alaplé 2 dl