r
Nosalty Logó

Nyírségi gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Nyírségi gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    780 micro
  • β-karotin
    2530 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    3120 micro
  • β-karotin
    10119 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4697 micro
Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk:
  2. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük - kevergetjük közben.
  3. Ha már félig megpuhult a hús, hagyjuk a levét elfőni (azért kevés vízben kell csak főzni).
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, zöldborsót, karfiolt és gombát. Egy kicsit átpirítjuk az egészet, 1 ek. liszttel megszórjuk, átkeverjük, és felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, pici őrölt borssal.
  5. Elkészítjük a burgonyagombócot:
  6. A 30 dkg burgonyát megfőzzük, áttörjük. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük 1 tojással, a szükséges mennyiségű liszttel, sóval, borssal, hogy formázható, a szilvásgombóc/ nudli tésztájával megegyező keménységű masszát kapjunk.
  7. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a tésztához gyúrjuk.
  8. Ha már a hús megpuhult, belefőzzük a burgonyagombócokat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, és a lobogó, forró levesbe dobjuk. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a leves tetejére.
  9. Utána a levest tejszínnel legírozzuk. A tejszínt beleöntjük, összeforraljuk, utánízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 871
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 206
  • Össznézettség: 149852
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyírségi gombócleves
Mártika és Feri 107 recept

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vendéglátóhelyeken biztosan megtalálhatjuk az étlapon ezt a finom, tartalmas levest.

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek